Hol ehetek egy jót Londonban? Hát a Borough Marketen! Nagyon laza.

dscf2491.JPG

Szeretem a piacokat, nemcsak azért, mert a helyi termelők árulják a portékájukat, és majdnem biztosan finom ételeket kóstolgathatok, hanem azért is, mert a piacok többnyire, szóval, olyan lazák. Nincs ez másként Londonban sem, ahol a legtöbb nyitottságot találtam városszerte. 

Az 1000 éves piac

A hely története önmagáért beszél: így vagy úgy, de a Borough Market bizony 1.000 éves! Mindig is ezen a helyen volt megtalálható, a legendás London bridge közelében, gyakorlatilag évszázadokon keresztül az egyetlen híd, ami átívelt a Temze fölött. Azért építették, hogy a vikingek ellen megvédjék a várost.

Hangulat

És igen, ahogy belépsz a piacra, érzed, hogy elvarázsol a hely szelleme, van, akinek nyomasztó, van, akinek éppen felemelő, hogy ilyen öreg és sötét falak közt barangolhat. Az öreget és a sötétet kompenzálja, hogy tele van élettel, a hangulat olyan, amilyennek egy piacon lennie kell: nyüzsi, hangzavar és lazaság. 

A Borough Market kincsei

A Borough Market bővelkedik a gasztronómiai kincsekben: különleges sajtok, borok, kenyerek, nemzeti és nemzetközi ételek, sütik, zöldségek, gyümölcsök, szendvicsek. Itt azt mondták bátran csinálhatok egy fotót, 10 fontért. Hm ... Érdekes, nem egy helyen viccelődtek ezzel. 

dscf2470.JPG

Boltok, amiket feltétlen keress fel a Borough Marketen

Brindisa - isteniek a sajtjaik 

Bread Ahead - elképesztően finom és meglehetősen drága kenyerek (4 font/darab), de egyszer élünk, nemde? Lásd kép fent. 

Bar, Grill, Tapas a London bridge felöli oldalon - isteni a hamburger, főleg a kukoricás zsömle, amibe belepakolják a húst és a zöldségeket. Lásd kép lent. 

dscf2490.JPG

Borough Nuts - a keleti édességek specialistája, ráadásul elég csini is: 

dscf2475.JPG

Whirld - ha angolos - franciás édességeket akarsz (igaz, ő annyira nem csini ...): 

dscf2480.JPG

A piac nyitvatartása: 

Vasárnap a boltok többnyire zárva vannak! A legjobb napok: kedd, szerda és szombat. Jó ha már a délelőtti órákban odaérsz, mert általában 4-5-ig vannak nyitva a boltok és a standok. 

Én kedden voltam, nem volt ugyan minden bolt nyitva, de a java részük igen. 

Hogyan jutsz el a Borough Marketre? 

Ha metróval mész, akkor a London Bridge megállónál szállj ki, innen már egyszerű a dolgod, mert a piac ki van táblázva, amint kiszálltál a metróból. 

Mennyit költöttem? 

20 fontot, de nyilván ennél sokkal többet lehet! Vettem 3-féle sajtot, megkóstoltam egy jó kis bort, vettem a finom kenyérből, ettem egy hamburgert és édességet, a nem annyira csinosnál.

Kapcsolódó blog: 7 ok, amiért ne repülj Wizzairrel Londonba

Ha tetszett, ne felejtsd el megnyomni a lájkot a cikk elején.

Egy megosztásnak is örülnék, ha a lenti F-re kattintasz, ezt könnyen megteheted.

Ha az oldalam is tetszik, akkor ide kattintva lájkolhatod a Facebookon!

Köszi szépen!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandor-no.blog.hu/api/trackback/id/tr189273408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsurzsenka 2016.08.09. 11:52:22

Második napunkon, teljesen véletlenül bukkantunk rá, és mennyire szerencsésnek éreztük magunkat! A hangulat, az árusok és portékáik, és a paella a hid tövében...istenkirályság volt számunkra! A mai napig az egyik legmeghatározóbb emlékem a városból. Na jó, meg Camden.

Feliratkozom a Hírlevélre!

<script id="mcjs">!function(c,h,i,m,p){m=c.createElement(h),p=c.getElementsByTagName(h)[0],m.async=1,m.src=i,p.parentNode.insertBefore(m,p)}(document,"script","https://chimpstatic.com/mcjs-connected/js/users/066bde9b510f05e83eef363c4/6d4b9de9d8141d05ed5727cdb.js");</script>

Kalandor NŐ

Ezen az oldalon utazásaimról, kalandjaimról, spirituális ténykedéseimről olvashatsz. Remélem találsz majd izgalmas írásokat!

Csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Friss topikok

Címkék

40 (1) Allah (1) álom (1) Angela Merkel (1) angol (3) Antalia (9) arany (1) balassagyarmat (1) Balassagyarmat (1) Bánki wellness hotel (1) bazár (1) betegség (2) bikázás (1) bolygó (1) bőr (1) Borough Market (1) British Airways (1) busz (1) cégvezető (1) csador (1) családállítás (2) dolmus (1) elengedés (2) eletvezetes (2) elköteleződés (1) energiaállítás (2) érzelmi elfojtás (1) érzés (1) Eski Masal (1) férfi (3) férfiak (1) férfi energia (1) Föld (2) forrás (1) függés (2) függőség (1) gólyák (1) gözleme (1) gyerek (1) gyerekkor (1) gyógyszer (1) hamburger (1) határ (1) háttérhatalom (1) Himalája (1) hőhullám (1) illúzió (1) iszlám állam (1) jóslatok (1) kaleici (1) karma (1) karmikus sérülések (1) karriervágy (1) kávézó (1) kave es gasztro (1) komfort zóna (1) kommunikáció (1) könyv (1) külföld (1) Kundu (1) kurd (1) Lara (1) Lóci (1) London (3) London bridge (1) Luton (1) magyar (1) Magyarorszag (2) megvalósítás (1) Mehmet (2) Memerle Plaj (1) menekültek (2) menopauza (1) méreg (1) múlt (1) muszlimok (1) negyven (1) neten ismerkedni (1) (1) női minőségek (2) nonek lenni (9) nős ember (1) olimpia (1) Olympos (1) Orbán Viktor (1) óriás (1) orvos (1) oviangol (1) óvoda (1) pánik (1) párkapcsolat (3) pénisz (1) piac (1) planéta (1) pletykalap (1) Portugália (1) pub (1) Ramadan (1) ráncok (1) randi (1) reklám (1) repülőjegy (1) segítség (1) Sherlock (1) shopping (1) Soros György (1) spiritualis dolgaim (9) szabaditsd fel magad (2) szabadság (1) szabó lőrinc (1) szennyezés (1) szingli (1) Szíria (2) szőke (1) szomszéd (1) szülő (1) szünnet (1) tanítás (2) tanulás (1) tapas (1) Tarot (1) társadalom (1) tengerpart (2) teremtő erő (1) terroristák (3) tervezés (1) tervező (1) test (1) tolerancia (1) török (3) Torokorszag (4) Trafalgar (1) transzformacio (1) trend (1) tudatosság (2) Üc Kapilar (1) utazasaim (16) utazási iroda (1) vagina (1) válás (1) varjak (1) vezetés (1) videok (1) világbéke (1) Wizzair (1) Yivli (1) zsidó (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása