Figyelem emberek! Szünnet van!

116.JPG

 

Nem, nem írtam rosszul, ez így - két n-nel és csupa nagybetűkkel - maga a SZÜNNET!

 

Van ilyenkor dínom – dánom, összegyűlnek nagyok és kicsik, hangosan szól a zene – kizárólag török klarinét és dobok, visszhangzik az egész környék – a kisfiút körbemetélték! Igen, ez nemcsak egy titkos, csendes beavatkozás és a férfi – bocsánat - kisfiú beavatása a férfiasság rejtelmeibe, hanem annál sokkal több:

 

 

A büszke és egészséges férfi önkifejezés megalapozása!

 

Szóval megtörténik a körülmetélés. Tudom, beindul az európai agy: „Jaj, ezek a törökök, meg a muszlimok, meg az iszlám … miket csinálnak szegény kisfiúval, mennyire fájhat neki, micsoda hülyeség ez”. És így tovább.

 

(Amennyire utána néztem, manapság ez már érzéstelenítéssel zajlik, rengeteg írás található a neten a pozitív egészségügyi hatásokról. Természetesen mindez vallási köntösbe bújtatott szertartás. Kizárólag csak a saját élményeimet, benyomásaimat és véleményemet írom arról, amit tapasztaltam).

 

A körülmetélés után ország – világ tudtára adják, hogy a kisfiú immáron belépett a nagyok táborába: beültetik az Audiba, Renaultba, Daciaba vagy egyszerűen csak egy lovaskocsiba – kinek, amije van – és végig viszik hangos dudaszó kíséretében a városon, falun. Ő pedig büszkén kihúzza magát, mert az apukája, a nagypapája és a dédnagypapája, meg ki tudja hány felmenője még, szintén így csinálta.

 

Selyem kaftán, turbán, Aladdinos cipő

 

– ezek bizony egy kisherceg ruhái. Egy kishercegé, akit a szertartás következő lépéseként, az utcai ünnep keretében, egy trónra ültetnek, majd az idősebb férfi rokonok behozzák őt és a táncolásra - ünneplésre kijelölt utcai helyszín közepére helyezik.

 

A java még csal most jön: a papa és a férfi rokonok áldásos irányításával, a kisfiú hirtelen egy pénzeső közepén találja magát: „Ezt megérdemled fiam, neked ez jár! Ettől vagy férfi: a pénzt te teremted, a pénz az öledbe hullik, nem kell semmi mást tenned, csak bíznod benne! Mi hozzásegítünk téged ehhez”.

 

Majd az összes nőnemű rokon lassan elkezdi körbetáncolni őt, finom, nőies mozdulatokkal

 

– neki pedig kötelező tisztelettel végig kell azt nézni, továbbra is a trónján ülve. Na, most megszólalhat belőled az európai nő: „Micsoda? Még hogy a csípőmet ringassam egy 6 éves kisfiú előtt, akinek úgyis csak az egóját növelik ezzel a haszontalan ünnepel! Na, én erre biztosan nem lennék képes”.

 

A jó hír az, hogy neked nem is kell megtenned! Hiszen itt, mi Európában nem is teszünk ilyeneket, mi vagyunk a laza és (ál)szabad büszke nők, akiknek oly sokszor fogalmuk sincs arról, hogy a zabolátlan és erőteljes férfi energiát hogyan kell meglágyítani és finomabbá, gyengédebbé tenni. Vajon mikor kell megtanítani egy férfit - és ezzel együtt egy kislányt - arra, hogy ezt értékelni tudja? Értékelni azt, hogy az anyukája, a nagymamája, a nagynénikéje, a fiatalabb rokon lányok és idősebb nők körülötte táncolnak és őt ünneplik? A nők pedig büszkék és jól érzik magukat ettől. Láttam. Figyeltem. Öröm ünnep volt. Nagy dolog.

 

Egy kis szösszenet még:

 

Szerinted mit hihet magában az a 6 éves kisfiú, akit lányok és asszonyok táncolnak körbe és ünnepelnek egy egész napon át, a körülmetélés után? Vajon ha idősebb lesz és férfivá cseperedik, hogyan fog viszonyulni a nőkhöz, önmagához, a világban elfoglalt helyéhez? Feltételezem éppen úgy, ahogy azt Törökországban tapasztalom: magabiztosabb lesz, gátlásosság nélkül közelíti majd meg azt a valakit, akit kiszemelt magának.

 

Ha tetszik a nő, addig próbálkozik, amíg az övé nem lesz. Ha mégsem sikerül, akkor próbálkozik tovább, nem nyalogatja a sebeit hetekig vagy uram bocsá' hónapokig, és nem gondolkodik ugyanennyi ideig azon, hogy vajon a nő közelébe férkőzzön-e, ha az éppen megtetszett neki. A pillanatban él. A pillanatnak és a mának szenteli az életét.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandor-no.blog.hu/api/trackback/id/tr387797904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Feliratkozom a Hírlevélre!

<script id="mcjs">!function(c,h,i,m,p){m=c.createElement(h),p=c.getElementsByTagName(h)[0],m.async=1,m.src=i,p.parentNode.insertBefore(m,p)}(document,"script","https://chimpstatic.com/mcjs-connected/js/users/066bde9b510f05e83eef363c4/6d4b9de9d8141d05ed5727cdb.js");</script>

Kalandor NŐ

Ezen az oldalon utazásaimról, kalandjaimról, spirituális ténykedéseimről olvashatsz. Remélem találsz majd izgalmas írásokat!

Csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Friss topikok

Címkék

40 (1) Allah (1) álom (1) Angela Merkel (1) angol (3) Antalia (9) arany (1) Balassagyarmat (1) balassagyarmat (1) Bánki wellness hotel (1) bazár (1) betegség (2) bikázás (1) bolygó (1) bőr (1) Borough Market (1) British Airways (1) busz (1) cégvezető (1) csador (1) családállítás (2) dolmus (1) elengedés (2) eletvezetes (2) elköteleződés (1) energiaállítás (2) érzelmi elfojtás (1) érzés (1) Eski Masal (1) férfi (3) férfiak (1) férfi energia (1) Föld (2) forrás (1) függés (2) függőség (1) gólyák (1) gözleme (1) gyerek (1) gyerekkor (1) gyógyszer (1) hamburger (1) határ (1) háttérhatalom (1) Himalája (1) hőhullám (1) illúzió (1) iszlám állam (1) jóslatok (1) kaleici (1) karma (1) karmikus sérülések (1) karriervágy (1) kávézó (1) kave es gasztro (1) komfort zóna (1) kommunikáció (1) könyv (1) külföld (1) Kundu (1) kurd (1) Lara (1) Lóci (1) London (3) London bridge (1) Luton (1) magyar (1) Magyarorszag (2) megvalósítás (1) Mehmet (2) Memerle Plaj (1) menekültek (2) menopauza (1) méreg (1) múlt (1) muszlimok (1) negyven (1) neten ismerkedni (1) (1) női minőségek (2) nonek lenni (9) nős ember (1) olimpia (1) Olympos (1) Orbán Viktor (1) óriás (1) orvos (1) oviangol (1) óvoda (1) pánik (1) párkapcsolat (3) pénisz (1) piac (1) planéta (1) pletykalap (1) Portugália (1) pub (1) Ramadan (1) ráncok (1) randi (1) reklám (1) repülőjegy (1) segítség (1) Sherlock (1) shopping (1) Soros György (1) spiritualis dolgaim (9) szabaditsd fel magad (2) szabadság (1) szabó lőrinc (1) szennyezés (1) szingli (1) Szíria (2) szőke (1) szomszéd (1) szülő (1) szünnet (1) tanítás (2) tanulás (1) tapas (1) Tarot (1) társadalom (1) tengerpart (2) teremtő erő (1) terroristák (3) tervezés (1) tervező (1) test (1) tolerancia (1) török (3) Torokorszag (4) Trafalgar (1) transzformacio (1) trend (1) tudatosság (2) Üc Kapilar (1) utazasaim (16) utazási iroda (1) vagina (1) válás (1) varjak (1) vezetés (1) videok (1) világbéke (1) Wizzair (1) Yivli (1) zsidó (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása