Allah legyen velem! Muszlimok a szomszédaim (is)!

Muszlim jelentése: az iszlám vallás hivői. Az iszlám jelentése: szeretet. dscf1441.JPG

 

Allah mellett a keresztény Jóistennek is szeretnék hálát rebegni azért, mert valaha is muszlimok voltak a szomszédaim!!!

 

Hála és köszönet tehát a következő muszlimoknak:

 

Szembe szomszéd és egyben az irodánk által bérelt lakás tulajdonosai: hála neked Mehmed, mert a nyelvi nehézségek ellenére is mindent elkövettél, hogy kényelemben éljünk a gyönyörű apartmanodban! Mindig kedves voltál és segitőkész.

 

Sarki közértes: hála neked, hogy megtanitottál, hogyan kérjek vizet, 1 lira 50-ért. „Bir mücük szu, lütfen”. És hála azért is, mert minden egyes alkalommal, amikor új útvonalakat akartam felfedezni Antaliában, addig álltál velem a buszmegállóban, amig nem voltál biztos abban, hogy valóban jó buszra szállok.

 

180.JPGCan Can étkezdét működtető család minden tagja: hála nektek, hogy még véletlenül sem fordult elő egyszer sem, hogy sótlan, égett, fűszertelen, kevés vagy éppen hanyagul odavetett lett volna az étel, amit nálatok ettem, abban a parányi kis étkezdében, ami csordultig volt emberséggel és szeretettel. Köszönet, hogy megmutattátok: a jó étel alapja a szeretet! (mellékesen megjegyzem, egész Antaliara vonatkoztatva: 100 alkalomból átlagban egyszer fordult elő, hogy éjjel 2 órakor az étel, amit elém tettek, nem volt a megszokott színvonalú! Máskülönben MINDENHOL MINDIG nagyon finom ételeket ettem!). És köszönöm, hogy a hazaindulásom előtti utolsó este, amikor elköszöntem tőletek, olyan szeretettel néztetek rám, hogy meghatódtam!

 

A fiú a dzsámiban: hála neked, hogy amikor sírni láttál, vizet és datolyát hoztál nekem. Igen, tudom, talán kicsit sokat sírtam Antaliában ...

 

165.JPGAz iroda sofőrjei: hála nektek, akik a legváratlanabb helyzetekben, és a legnagyobb késések ellenére is – török módra – megálltatok, hogy enni-inni vegyetek nekünk a helyi péknél! Megtanítottatok arra, hogy nem jutok előbbre, ha sietek, aggódok, hiszen a vendégek úgyis mindig megvárnak. Arra is, hogy mi az a bizonyos ősbizalom, amire akkor volt szükségem, amikor mellettetek ültem ... Hiszitek vagy sem, egy idő múlva nem volt para, amikor szeretett sofőrjeink két sávból hármat csináltak, vagy éppen átmentek a piros lámpán.

 

 

 

 

 

dscf1403.JPGAz antaliai „nagy ő”-m és családja: hála szüleidnek a kedvességükért, a vendégszeretetükért, és a türelmükért, azért, hogy estéről-estére befogadtak szerény hajlékukba. Külön köszönet, amiért a legszebb pillanatokat élhettem át veled Antaliában. Soha nem felejtelek el!

Ugyan nevettél a muszlimokon és a szokásaikon, de Allah szeme a te küszöbödet is diszitette és a cipőt a ti lakásotok előtt is szigorúan le kellett venni. Ha rád gondolok az jut eszembe: rendes pasi, rendes ember - kicsit török, kicsit muszlim. A hiányod még néha fáj.

 

 

 

 

dscf1526.JPGA bazárosok: hála nektek a sok teáért (szerintem 10 litert biztosan megittam), kávéért és azért, hogy veletek legalább lehetett beszélgetni értelmes és emberi dolgokról, mert a saját honfitárs - kollégáimmal nem volt közös témám. Hozzátok jártam kiheverni őket.

 

Török férfiak: hála nektek, amiért kitörölhetetlenül az elmémbe véstem: Én egy „cok güzel” nő vagyok!

 

 

 

 

 

dscf1662.JPG

Török nők (és Seda Olymposon): köszönet a kedvességetekért és nyitottságotokért, és mert az irigység és féltékenység csiráját sem láttam bennetek. Sőt! Épp ellenkezőleg, köztetek fellélegezhettem! Köszönet, hogy megerősítettetek: bármilyen ruhát viselek – csadort, kendőt, rövidnadrágot vagy nyitott pántos felsőt -, a szabadság belül, a lelkemben van. Seda, neked külön köszönet, hogy meghallgattál és szinte pillanatok alatt a bizalmadba fogadtál. Nem vagyok egy bulizós fajta, de veled jól éreztem magam, miközben azok a bizonyos bárgyú szemű zenészek húzták.  

 

 

 

 

dscf1772.JPGA férfi a bőrboltból: hálám azért, hogy olyan olcsón megvehettem a bőrkabátomat, csak mert magyar az anyanyelvem és mert magyar lányt zártál 30 évvel ezelőtt a szívedbe. Tudom, a szerelem nem teljesült be és arra kértél inkább ne beszéljünk róla, nehogy megint könnyes legyen a szemed. Igérem, ha legközelebb Antaliába megyek, viszek neked tubusos piros aranyat! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terroristákkal, asszony kínzókkal, fundamentalistákkal, dzsihádosokkal, iszlám államosokkal nem találkoztam. Róluk nyilatkozni nem tudok. Ők lehetnek az elenyésző kisebbség. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandor-no.blog.hu/api/trackback/id/tr878037468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Feliratkozom a Hírlevélre!

<script id="mcjs">!function(c,h,i,m,p){m=c.createElement(h),p=c.getElementsByTagName(h)[0],m.async=1,m.src=i,p.parentNode.insertBefore(m,p)}(document,"script","https://chimpstatic.com/mcjs-connected/js/users/066bde9b510f05e83eef363c4/6d4b9de9d8141d05ed5727cdb.js");</script>

Kalandor NŐ

Ezen az oldalon utazásaimról, kalandjaimról, spirituális ténykedéseimről olvashatsz. Remélem találsz majd izgalmas írásokat!

Csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Friss topikok

Címkék

40 (1) Allah (1) álom (1) Angela Merkel (1) angol (3) Antalia (9) arany (1) Balassagyarmat (1) balassagyarmat (1) Bánki wellness hotel (1) bazár (1) betegség (2) bikázás (1) bolygó (1) bőr (1) Borough Market (1) British Airways (1) busz (1) cégvezető (1) csador (1) családállítás (2) dolmus (1) elengedés (2) eletvezetes (2) elköteleződés (1) energiaállítás (2) érzelmi elfojtás (1) érzés (1) Eski Masal (1) férfi (3) férfiak (1) férfi energia (1) Föld (2) forrás (1) függés (2) függőség (1) gólyák (1) gözleme (1) gyerek (1) gyerekkor (1) gyógyszer (1) hamburger (1) határ (1) háttérhatalom (1) Himalája (1) hőhullám (1) illúzió (1) iszlám állam (1) jóslatok (1) kaleici (1) karma (1) karmikus sérülések (1) karriervágy (1) kávézó (1) kave es gasztro (1) komfort zóna (1) kommunikáció (1) könyv (1) külföld (1) Kundu (1) kurd (1) Lara (1) Lóci (1) London (3) London bridge (1) Luton (1) magyar (1) Magyarorszag (2) megvalósítás (1) Mehmet (2) Memerle Plaj (1) menekültek (2) menopauza (1) méreg (1) múlt (1) muszlimok (1) negyven (1) neten ismerkedni (1) (1) női minőségek (2) nonek lenni (9) nős ember (1) olimpia (1) Olympos (1) Orbán Viktor (1) óriás (1) orvos (1) oviangol (1) óvoda (1) pánik (1) párkapcsolat (3) pénisz (1) piac (1) planéta (1) pletykalap (1) Portugália (1) pub (1) Ramadan (1) ráncok (1) randi (1) reklám (1) repülőjegy (1) segítség (1) Sherlock (1) shopping (1) Soros György (1) spiritualis dolgaim (9) szabaditsd fel magad (2) szabadság (1) szabó lőrinc (1) szennyezés (1) szingli (1) Szíria (2) szőke (1) szomszéd (1) szülő (1) szünnet (1) tanítás (2) tanulás (1) tapas (1) Tarot (1) társadalom (1) tengerpart (2) teremtő erő (1) terroristák (3) tervezés (1) tervező (1) test (1) tolerancia (1) török (3) Torokorszag (4) Trafalgar (1) transzformacio (1) trend (1) tudatosság (2) Üc Kapilar (1) utazasaim (16) utazási iroda (1) vagina (1) válás (1) varjak (1) vezetés (1) videok (1) világbéke (1) Wizzair (1) Yivli (1) zsidó (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása