Neked melyik a kedvenc helyed Londonban? Séta 1.nap

dscf2343_1.JPGAzon gondolkodtam, vajon hány részes lehetne ez a blog, Londonról, a meglepetések városáról? Biztosan nagyon-nagyon sok. Jellemző rám, hogy bárhova is megyek, szinte mindenütt a kis utcácskákat keresem,é s azokat a helyeket, ahol látom, hogy nincs annyira sok ember. Londonban sokkal könnyebb ilyeneket találni, mint gondolnád! Ráadásul a legforgalmasabb központban!  

Útvonal: Embankment Gardens metró megálló - Villiers Street - Watergate Walk - Buckingham Street - Charing Cross Arcade - Craven Passage - Northumberland Street

Embankment Gardens. 

dscf2300.JPG

Sokszor jártam már ezen a vonalon, de sohasem szálltam ki a metróból, most is csak azért, mert a reptérről érkező vonat nem állt meg közvetlen a Charing Crosson. 

Csak a "véletlen" műve volt, hogy ide kerültem. Persze ilyen parkból rengeteg van Londonban, de mégis: mivel kicsi, és jó volt az idő, elképesztő volt a hangulat. 

Honnan indulj? Villiers Street. 

Bárhonnan is indulj, a legegyszerűbb ha metróra szállsz. Ezúttal a District vagy Circle (sárga vagy zöld) vonalra, és szállj le az Embankment megállónál. Ez azért is jó megoldás lehet, mert látsz egy kicsit kevésbé turistásat, mégis közel vagy a Trafalgar térhez, amit semmi esetre sem szabad kihagyni. 

Ha kiszállsz a metróból, jobbra megtalálod hát ezt a kedves kis parkot, egy-két kávézóval, a hamisítatlan angol zöld fűvel, és ha jó idő van rengeteg, a füvön társadalmi életet élő emberrel.  

Watergate Walk 

Ha innen kicsit tovább mész, találsz egy szűk utcácskát, ami Watergate Walk névre hallgat, és igazából egy pub talponállójaként szolgál, és nagyon "angolos" hangulatot áraszt. 

dscf2305.JPG

Buckingham Street

Ha elmész a Watergate Walk közepéig, és felmész jobbra a lépcsőn, ezt fogod találni a Buckingham Streeten: 

dscf2334.JPGSzerintem elég, ha bekukkantasz és gyönyörködsz a sorházakban, amik éppen azért ragadnak magukkal, mert egyszerűek és visszafogottan díszítettek. Ha körülnéztél, menj vissza a Watergate Walkon a kis pubos, forgalmas utcácskába, a Villiers streetre, ahonnan az egyik központi vasútállomáshoz, a már fent említett Charing Crosshoz vezet az út. 

Espressot akarok!

Az utcácska - Villiers Street, rövidsége ellenére, pubbal, kávézóval, bódés sütödével és pékséggel is büszkélkedhet. Ezek közül én a Villiers kávézóját választottam, az eső elöl menekülve, hogy fedél legyen a fejem felett.

villiers_1.jpg

Nagyon javaslom: szuper kaja, jó sütik, valódi kávé, kellemes hangulat. Én személy szerint szeretem, ha szinte egymás nyakában ülünk a kissé kopottas, sötét barna székeken, valahol a nappali fény és a félhomály közötti fényben. A sarokból ülve figyelgettem az embereket és írogattam. Ebben a kávézóban ezt igazán megteheted. 

Neked melyik a kedvenc pubod Londonban? Craven Passage

Miután elállt az eső, tovább folytattam a sétát az Arches Shopping árkádon keresztül, aminek a végén itt találtam magam: 

dscf2342.JPG

És jó volt látni, ahogy itt söröznek a londoniak, ebben a 230 éves családi sörözőben. Nagyon tetszik, hogy olyan ételek szerepelnek az étlapon, amiknek az alapanyaga családi vállalkozásokból származik. 

Az épület is meglehetősen érdekes és nem mindennapi: az északi és déli részeket egy pince köti össze. Az északi részen van a hagyományos viktoriánus pub, míg a másik oldalon van a bár és a felső szinten a szobák. "Ha meglátogatod a pubot, elkerülheted a londoni ködöt és a turista hordákat" - írják a bemutatkozójukban. 

dscf2341.JPG

És ettől olyan jókedvem lett! A hely neve: Craven Passage. 

De mi a helyzet Sherlock-al? 

Kikerülhetetlen! Néhány tíz méter, pontosabban yard múlva, találkoztunk, ott virított a felirat és a pub tábla. Helló Sherlock, rád találtam!

dscf2348.JPG

Olyan szép volt ez a pub a másik oldalról, ahogy az arany díszítések büszkélkedtek rajta. Ez Londonban igencsak ritka: 

dscf2349.JPG

Nortumberlnad Avenue

És a hab a tortán, az emeletes busz a Northumberland Avenuen. Kell még más, ami olyan tipikusan angol? 

dscf2351.JPGEzen a ponton érdemes elindulni jobbra, egyenesen a Trafalgar térhez, amit nem lehet szem elöl téveszteni. Ha szerencséd van (vagy peched), attól függ milyen a zenei ízlésed, esetleg kifoghatod őket. 

Kapcsolódó blog: 7 ok, amiért Ne repülj Wizzairrel Londonba. 

Ha tetszett, ne felejtsd el megnyomni a lájkot a cikk elején.

Egy megosztás is jól jön, ha a lenti F-re kattintasz.

Ha az oldalam is tetszik, akkor ide kattintva lájkolhatod a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandor-no.blog.hu/api/trackback/id/tr998928912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Feliratkozom a Hírlevélre!

<script id="mcjs">!function(c,h,i,m,p){m=c.createElement(h),p=c.getElementsByTagName(h)[0],m.async=1,m.src=i,p.parentNode.insertBefore(m,p)}(document,"script","https://chimpstatic.com/mcjs-connected/js/users/066bde9b510f05e83eef363c4/6d4b9de9d8141d05ed5727cdb.js");</script>

Kalandor NŐ

Ezen az oldalon utazásaimról, kalandjaimról, spirituális ténykedéseimről olvashatsz. Remélem találsz majd izgalmas írásokat!

Csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Friss topikok

Címkék

40 (1) Allah (1) álom (1) Angela Merkel (1) angol (3) Antalia (9) arany (1) balassagyarmat (1) Balassagyarmat (1) Bánki wellness hotel (1) bazár (1) betegség (2) bikázás (1) bolygó (1) bőr (1) Borough Market (1) British Airways (1) busz (1) cégvezető (1) csador (1) családállítás (2) dolmus (1) elengedés (2) eletvezetes (2) elköteleződés (1) energiaállítás (2) érzelmi elfojtás (1) érzés (1) Eski Masal (1) férfi (3) férfiak (1) férfi energia (1) Föld (2) forrás (1) függés (2) függőség (1) gólyák (1) gözleme (1) gyerek (1) gyerekkor (1) gyógyszer (1) hamburger (1) határ (1) háttérhatalom (1) Himalája (1) hőhullám (1) illúzió (1) iszlám állam (1) jóslatok (1) kaleici (1) karma (1) karmikus sérülések (1) karriervágy (1) kávézó (1) kave es gasztro (1) komfort zóna (1) kommunikáció (1) könyv (1) külföld (1) Kundu (1) kurd (1) Lara (1) Lóci (1) London (3) London bridge (1) Luton (1) magyar (1) Magyarorszag (2) megvalósítás (1) Mehmet (2) Memerle Plaj (1) menekültek (2) menopauza (1) méreg (1) múlt (1) muszlimok (1) negyven (1) neten ismerkedni (1) (1) női minőségek (2) nonek lenni (9) nős ember (1) olimpia (1) Olympos (1) Orbán Viktor (1) óriás (1) orvos (1) oviangol (1) óvoda (1) pánik (1) párkapcsolat (3) pénisz (1) piac (1) planéta (1) pletykalap (1) Portugália (1) pub (1) Ramadan (1) ráncok (1) randi (1) reklám (1) repülőjegy (1) segítség (1) Sherlock (1) shopping (1) Soros György (1) spiritualis dolgaim (9) szabaditsd fel magad (2) szabadság (1) szabó lőrinc (1) szennyezés (1) szingli (1) Szíria (2) szőke (1) szomszéd (1) szülő (1) szünnet (1) tanítás (2) tanulás (1) tapas (1) Tarot (1) társadalom (1) tengerpart (2) teremtő erő (1) terroristák (3) tervezés (1) tervező (1) test (1) tolerancia (1) török (3) Torokorszag (4) Trafalgar (1) transzformacio (1) trend (1) tudatosság (2) Üc Kapilar (1) utazasaim (16) utazási iroda (1) vagina (1) válás (1) varjak (1) vezetés (1) videok (1) világbéke (1) Wizzair (1) Yivli (1) zsidó (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása