7 ok, amiért NE repülj Wizzairrel Londonba!

dscf2375.JPG

1. A juh akol. 

A légitársaság várakozó helye meglehetősen kiábrándító, hasonlít a juh akolhoz, ahogy beterelik az embereket a személytelen, fém elemekből felépített, levegőtlen raktárépületbe, ahol leülni sem lehet, és minimum 20 percet várakoznod kell. Ja, és kb.500 métert kell gyalogolni a reptéri főépülettől.  

2. Pénz lenyúlás, ahol lehet

Itt kell bemutatnod a beszállókártyádat a földi személyzetnek, és ha valami nem tetszik nekik csomag ügyben, akkor 25 eurót is rád verhetnek. Teszik ezt ott, ahol már nincs visszaút! Legutóbb a húzós bőröndöm mellé még egy válltáskát is vittem a laptopnak, amiért ezt az összeget fel akarták számítani! Szerencsére a segítségemre sietett valaki - akivel mellékesen szintén ki akarták fizettetni ezt az összeget, és átszerveztük a pakolást. (Meg kell jegyeznem, hogy Londonban ez senkit sem érdekelt ...)

A nagy kézipoggyászom nem precízen ugyanaz a méret, amit megadnak a neten, de tudom, hogy átmegy a méretellenőrzésen, ennek ellenére mindig stresszelek, hogy nem találnak-e ki újabb szabályokat mire kiérek a reptérre vagy a fent említett földi személyzet nem köt-e bele.  

dscf2533.JPG

3. Lépcsőzés

Készülj fel, hogy lépcsőznöd kell, azaz gyalog kell kimenned a repülőhöz, ami nem nagy távolság és végül is csak néhány lépcsőről van szó, de én úgy éreztem, hogy újabb energiákat préselnek ki belőlem.

4. Unszimpatikus személyzet

Nekem túlságosan merevnek és távolságtartónak tűnik a Wizzair személyzete, sőt, ha a kettes pontra gondolok, akkor egyenesen lekezelőek és arrogánsak.  

5. Pihenés a gépen? 

Pihenni valamelyest lehet a gépen, mivel a folytonos vásárlásra buzdító bejelentkezések időről-időre kizökkentik az embert édes álmából. Legutóbb olyan géppel utaztam, ahol nem lehetett hátradönteni az ülést. 

british_airways.jpg

6. Szeretsz állva várakozni? 

Londonban legalább 40 percet vártunk állva(!) arra, hogy beszálljunk a gépbe, és ez már nem először fordult elő. A Luton repterén a kapuknál már nincsenek székek.    

7. A Luton. 

Megközelítése egyszerű, de időigényes, persze ha északról indulsz talán könnyebb, de lehet, hogy akkor sem, mert a vasútállomásra el kell menned. Amint leszálltál, egy tranzit buszra kell felszállnod, ami elvisz a vonathoz. Innen 50 perc az út a központba. A jegy ára: 24.50 font. Amennyiben turistaként mész, retúrt vegyél, mert ugyanannyiba kerül és egy hónapig érvényes!

A biztonságiak egyszerűen durvák és bunkók. Ez az összbenyomás. A benyomás elég negatív a reptérről, a többihez képest, amin jártam, mindenképpen a legrosszabb.  

pound.jpg

És tudod mennyi pénzben a különbség a Wizzair és a British Airways között? Ime: 

Tegyük fel, hogy 6 hét múlva akarsz utazni Londonba és egy hetet maradsz. 

Jegy ára oda vissza: 32.000 forint. Nagy kézipoggyász: 11.700 forint. Luton retúr vonatjegy: 9.000 forint (Ez csak a vonatjegy, ami a városban való közlekedésre nem jogosít fel). Buszjegy a reptértől a vasútállomásig: 1.468 forint. Összesen: 54.170 forint. 

British Airways: 73.112 forint. Itt nincsenek járulékos költségek, hiszen a reptérről tömegközlekedéssel is el tudsz jutni bárhova és azonnal érvényes a megvásárolt heti jegy. 

Különbség: 19.000 forint és jóval jóval kevesebb stressz! Érdemes végiggondolni, hiszen a British Airwaysre a fent említett kényelmetlenségek nem vonatkoznak, így sokkal kevésbé kimerülten érkezhetsz Londonba. Én a Wizzair egyik kedvezményének se dőlnék be. 

Neked milyen élményeid voltak a Wizzairrel? A kommentekben megírhatod. 

Ha tetszett, ne felejtsd el megnyomni a lájkot a cikk elején.

Egy megosztásnak is örülnék, ha a lenti F-re kattintasz, ezt könnyen megteheted.

Ha az oldalam is tetszik, akkor ide kattintva lájkolhatod a Facebookon! Köszi szépen!

Kapcsolódó blog: Neked melyik a kedvenc helyed Londonban? 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalandor-no.blog.hu/api/trackback/id/tr878968950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Feliratkozom a Hírlevélre!

<script id="mcjs">!function(c,h,i,m,p){m=c.createElement(h),p=c.getElementsByTagName(h)[0],m.async=1,m.src=i,p.parentNode.insertBefore(m,p)}(document,"script","https://chimpstatic.com/mcjs-connected/js/users/066bde9b510f05e83eef363c4/6d4b9de9d8141d05ed5727cdb.js");</script>

Kalandor NŐ

Ezen az oldalon utazásaimról, kalandjaimról, spirituális ténykedéseimről olvashatsz. Remélem találsz majd izgalmas írásokat!

Csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Friss topikok

Címkék

40 (1) Allah (1) álom (1) Angela Merkel (1) angol (3) Antalia (9) arany (1) balassagyarmat (1) Balassagyarmat (1) Bánki wellness hotel (1) bazár (1) betegség (2) bikázás (1) bolygó (1) bőr (1) Borough Market (1) British Airways (1) busz (1) cégvezető (1) csador (1) családállítás (2) dolmus (1) elengedés (2) eletvezetes (2) elköteleződés (1) energiaállítás (2) érzelmi elfojtás (1) érzés (1) Eski Masal (1) férfi (3) férfiak (1) férfi energia (1) Föld (2) forrás (1) függés (2) függőség (1) gólyák (1) gözleme (1) gyerek (1) gyerekkor (1) gyógyszer (1) hamburger (1) határ (1) háttérhatalom (1) Himalája (1) hőhullám (1) illúzió (1) iszlám állam (1) jóslatok (1) kaleici (1) karma (1) karmikus sérülések (1) karriervágy (1) kávézó (1) kave es gasztro (1) komfort zóna (1) kommunikáció (1) könyv (1) külföld (1) Kundu (1) kurd (1) Lara (1) Lóci (1) London (3) London bridge (1) Luton (1) magyar (1) Magyarorszag (2) megvalósítás (1) Mehmet (2) Memerle Plaj (1) menekültek (2) menopauza (1) méreg (1) múlt (1) muszlimok (1) negyven (1) neten ismerkedni (1) (1) női minőségek (2) nonek lenni (9) nős ember (1) olimpia (1) Olympos (1) Orbán Viktor (1) óriás (1) orvos (1) oviangol (1) óvoda (1) pánik (1) párkapcsolat (3) pénisz (1) piac (1) planéta (1) pletykalap (1) Portugália (1) pub (1) Ramadan (1) ráncok (1) randi (1) reklám (1) repülőjegy (1) segítség (1) Sherlock (1) shopping (1) Soros György (1) spiritualis dolgaim (9) szabaditsd fel magad (2) szabadság (1) szabó lőrinc (1) szennyezés (1) szingli (1) Szíria (2) szőke (1) szomszéd (1) szülő (1) szünnet (1) tanítás (2) tanulás (1) tapas (1) Tarot (1) társadalom (1) tengerpart (2) teremtő erő (1) terroristák (3) tervezés (1) tervező (1) test (1) tolerancia (1) török (3) Torokorszag (4) Trafalgar (1) transzformacio (1) trend (1) tudatosság (2) Üc Kapilar (1) utazasaim (16) utazási iroda (1) vagina (1) válás (1) varjak (1) vezetés (1) videok (1) világbéke (1) Wizzair (1) Yivli (1) zsidó (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása